• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
prev
next

Ana Feiner Žalac: „Babe“

Otvorenje izložbe.

Bebe vole papati

Radionica za roditelje.

Katalog Narodne knjižnice i čitaonice

Katalog.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Glazba nas spaja i prijateljstva stvara!

13.11.2019
Voditeljica Lea iz mjeseca u mjesec mališane na Dječjem odjelu jaskanske knjižnice razveseljava zanimljivim i poučnim pričama. Ovoga joj je puta kao inspiracija poslužila slikovnica „Zmaj Škakljaj“. Priča je to o zmaju koji je bio izuzetno osamljen sve do trenutka u kojem je upoznao malog mrava te kada se iz njihove zajedničke ljubavi prema glazbi rodilo neobično, ali pravo prijateljstvo.

Ljubav prema glazbi te radost pjevanja i instrumentiranja preuzela je jučer sve okupljene na Dječjem odjelu – dok je voditeljica Lea pjevala, mali su je kreativci vjerno pratili svirajući svaki na svome instrumentu.

Nakon pričaonice uslijedio je kreativan dio tijekom kojeg su mali kreativci izrađivali zmajeve od kartona, a predivne rezultate njihova rada možete vidjeti u nastavku.

Poruka ove priče je jasna – poziva nas da svi zajedno slavimo prijateljstvo i različitost!

Čuvajte svoju je prijatelje, a mi se vidimo se na sljedećoj Kreativnoj pričaonici koja će biti u božićnom ruhu!

Plac mljac

13.11.2019
Organizatorima Sajma domaćih proizvoda „Plac Mljac“ vrijeme je prošle subote opet bilo naklonjeno, pa su se brojni Jaskanci ponovno mogli opskrbiti novim zalihama različitih svježih, domaćih i zdravih prehrambenih proizvoda.

Informatička radionica nudi nova znanja i razvija nove vještine

8.11.2019
Na veliko zadovoljstvo naših „malih informatičara“ u Centru za kulturu Jastrebarsko svaka radionica nudi nove sadržaje. Djeca osim što uče koristiti računalo, programirati željene sadržaje imaju priliku i zaviriti „unutar“ računala, pogledati od čega se ono sastoji pa i naučiti popraviti ga.

„Bebe vole papati“ ponovno u Jaski

4.11.2019
Nakon velikog interesa za radionicom „Bebe vole papati“ koju smo organizirali u veljače ove godine, odlučili smo ponovo u goste pozvati autora knjige Iztoka Jančara i promotoricu i moderatoricu nakladničke kuće Actus hominis Kristinu Glas.

Puna dvorana povodom predavanja „Boka iz mog oka“

25.10.2019
Svi koji su jučer posjetili Mala dvoranu Centra za kulturu Jastrebarsko mogli su uživati u posebnoj večeri. Naša nam je sugrađanka Marina Bastašić povodom nedavnog posjeta Tivtu i Kotoru, a u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, pripremila pravi mali putopisno-poetsko-glazbeni spektakl!

Pijanistički koncert Željka Vlahovića

22.10.2019
ponedjeljak, 28. listopada 2019., s početkom u 19:30 održati će se pijanistički koncert Željka Vhahovića.

Koncert će biti u dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko, a ulaz je slobodan.

Učenici posjetili muzej

13.11.2019
Povodom Dana grada Jastrebarskog, kojim ove godine Jaska slavi 770. rođendan, Gradski muzej su posjetili učenici područne škole Desinec (OŠ "Ljubo Babić"), u pratnji svojih učiteljica. Dan prije muzej su posjetili i klinčaselski osnovnoškolci.

Ana Feiner Žalac: „Babe“

8.11.2019
Gradski muzej i galerija Jastrebarsko
15.11.- 12.12.2019.

Svečano otvorenje izložbe u 19:00 sati.

U Galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko u petak, 15.studenog 2019 u 19:00 sati, otvara se izložba slika akademske slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac. Izložbom ove istaknute hrvatske suvremene umjetnice, koja danas živi i stvara u Jastrebarskom, Gradski muzej pristupa proslavi 770. rođendana Jastrebarskog.

Kreativna pričaonica „Zmaj Škakljaj“

5.11.2019
Sljedeća Kreativna pričaonica pod nazivom „Zmaj Škakljaj“ održat će se u ponedjeljak 11. studenog u 18.30 sati. I dalje ostajemo tematski vezani uz glazbu, a na koji način, otkrit će nam voditeljica Lea Đido Božak u priči o neobičnom prijateljstvu između zmaja i mrava.

Vidimo se na Bajkaonici!

22.10.2019
Sljedeća Bajkaonica održat će se u ponedjeljak 28. listopada u 18.00 sati, a bajkoljupci će zajedno s princezama i superjunacima moći uroniti u čarobni svijet mašte.

Aktivnost je namijenjena uzrastu od 5 do 8 godina, a cilj joj je kroz razigranu atmosferu i pripovijedanje stvoriti i njegovati ljubav prema bajkama i pričanju.

Buvljak knjiga i drugi tjedan s vama

S obzirom na iskazani interes velikih i malih knjigoljubaca, radosno javljamo da smo odlučili produžiti buvljak knjiga te da nas u sklopu prostorija Centra za kulturu možete posjetiti i tijekom sljedećeg tjedna, od 21. do 25. listopada, u razdoblju od 10 do 18 sati.

Željno vas iščekujemo!