• 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
prev
next

Kreativna radionica "Duboko u šumi"

Nova radionica za djecu.

Sudjelovanje na Međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji

Sudjelovanje ansambla AD Hoc.

Ad Hoc-u srebrna nagrada

Veliki uspjeh Ad Hoc-a.

Novi zanimljivi tečajevi u Centru

Centar organizirana nove tečajeve. - Saznajte više.

Pripreme za državnu maturu

Saznajte svi o pripremama za državnu maturu. - Saznajte više.

Upisi u programe Centra za kulturu Jastrebarsko
Plac mljac
Manifestacije u Jaski
Pripreme za državnu maturu
Upisi u tečaj programiranja

Obavijest o reviziji

13.9.2019
Poštovani korisnici,

u skladu s Pravilnikom o reviziji i otpisu knjižnične građe (NN 21/2002) koji je izrađen temeljem članka 7. stavka 2. Zakona o knjižnicama (NN 17/19) Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko planira provesti reviziju cjelokupnog knjižničnog fonda od 1. listopada 2019. do 31. ožujka 2020. godine.

U razdoblju provođenja revizije korisnicima će biti omogućena posudba i povrat knjiga.

Kako bismo imali što bolji uvid u stanje našeg fonda, pozivamo korisnike koji kasne s povratom knjiga da  u razdoblju od 13. do 28. rujna vrate sve zadužene knjige koje nisu vraćene na vrijeme.

Zakasnina se neće naplaćivati, stoga molimo korisnike da iskoriste priliku i vrate građu koju duguju.

Revizija knjižničnog fonda je zakonska obaveza svake knjižnice, a Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko dužna ju je provoditi svakih šest godina. Revizijom u 2019/2020. godini bit će obuhvaćen fond od oko 50 000 knjiga. Riječ je o veoma kompleksnom i zahtjevnom poslu prebrojavanja, preslagivanja, otpisivanja te revidiranja sveukupne građe kako bi se omogućilo daljnje kvalitetno pružanje usluga korisnicima. Kako bismo revizijski posao obavili temeljito i precizno,  molimo korisnike za suradnju i razumijevanje.

Zahvaljujemo,

djelatnice Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko

Izložba slika i instalacija Duje Jurića

9.9.2019
Duje Jurić :SLIKE-INSTALACIJE

Izložba slika i instalacija Duje Jurića, koja se otvara u Gradskoj galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko, u petak, 13.rujna 2019., dio je umjetnikova golemog ciklusa Memo-chips koji čine specifični izložbeni projekti ambijentalnog karaktera, duboko vezani uz čip estetiku, kompjutorski jezik i virtualni kozmos.

Kreativna radionica „Duboko u šumi“

9.9.2019

Dragi naši mali kreativci, nakon ljetnog odmora ponovno se vraćamo radnom ritmu uz kreativnu radionicu.

Inspiraciju za ovomjesečnu radionicu teta pričalica Lea Đido Božak pronašla je u  slikovnici Duboko u šumi. Riječ je o ruskoj bajci, a tko ili što se krije u šumi otkrit ćete u ponedjeljak 16. rujna od 18.15 sati na Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Jastrebarsko.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

5.9.2019
Pozivamo mlade čitatelje, učenike viših razreda osnovne škole da se uključe u NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA koji se devetu godinu zaredom provodi online. Budući da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen glazbi, naziv kviza je RITAM ODRASTANJA.

Nove radionice u Centru za kulturu

3.9.2019
Osluškujući želje i potrebe naše djece i mladih, Centar za kulturu Jastrebarsko pokreće tri nova projekta.
Za djecu osnovnoškolskog uzrasta, polaznike 4. r. i starije, organiziramo Znanstvenu, Informatičku te Filmsku radionicu.

Upisi


30.8.2019
VA Ad Hoc - audicija

Pozivamo sve ljubitelje dobre glazbe i a capella pjevanja da se prijave na audiciju za nove članove mješovitog vokalnog ansambla Ad Hoc.
VA Ad Hoc već dugi niz godina kvalitetnim izvedbama obogaćuje kulturnu ponudu našeg grada, sudjeluje na natjecanjima te na međunarodnim gostovanjima i postiže zapažene rezultate.

Prvi sajam zdrave hrane u Jaski 7. rujna

26.8.2019
Kako bi Jaskanci napokon i u svome gradu na jednom mjestu mogli nabaviti domaće proizvode i zdravu hranu, Centar za kulturu Jastrebarsko organizira Sajam darova zemlje, vrta i polja „Plac mljac“. U subotu, 7. rujna 2019., na platou podno crkve sv. Nikole biskupa, na prodajnim će štandovima svoje domaće i svježe proizvode ponuditi brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz našeg kraja i iz drugih županija. 

„Plac mljac“ oduševio kupce i izlagače/prodavače

9.9.2019
Prvo rujansko subotnje jutro bilo je rezervirano za zdravu i domaću hranu. Na prostoru podno Župne crkve u Jastrebarskom svoje su proizvode izložili brojni proizvođači domaće hrane. Prekrasan ambijent dodatno uređen plodovima jeseni nikoga nije ostavio ravnodušnim. 

Upisi u Likovnu radionicu te za Tečaj šivanja i krojenja

7.9.2019
Pored obrazovnih i glazbenih tečajeva, Centar za kulturu Jastrebarsko za sve one koji žele razvijati svoj umjetnički talent i kreativnost, i ove godine otvara upise za Likovnu radionicu slikanja i crtanja te za Tečaj krojenja i šivanja.
Veliki interes naših sugrađana za navedene programe u protekloj sezoni, dobra je reklama i poziv svima na uključivanje.

Informatički tečajevi za odrasle

5.9.2019
Nova pedagoška godine u Centru za kulturu Jastrebarsko započinje velikim brojem tečajeva i raznih programa.

I ove godine nastavljamo sve one programe koji su već dugi niz godina izvrsno posjećeni. Otvaramo upise za informatičke tečajeve koje provodimo u suradnji s Visokim učilištem Algebra. Svi zainteresirani mogu upisati Tečaj za ECDL operatera, Tečaj za vođenje jednostavnog knjigovodstva ili Tečaj za samostalnog knjigovođu.

Lajnap ponovo u našem gradu!

27.8.2019
Nakon uspješno izvedene Dejtnajt komedije, Lajnap komičari pripremili su najbolje fore njihove treće sezone nastupa u zagrebačkom klubu SAX! te sve upakirali u 120 minuta show-a koji će vas sigurno nasmijati do suza.

Sudjelovanje na Međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji

23.8.2019
Vokalni ansambl Ad Hoc i Puhački orkestar DVD-a Domagović  sudjelovali su na Međunarodnom festivalu u Ohridu. Festival "Kostoski" tradicionalno se održava u sklopu festivala "Ohridsko ljeto".Cilj festivala je predstavljanje kulture, glazbe, narodnih nošnji, pjesama te tradicije različitih naroda, a uz to i stjecanje novih prijateljstava, novih veza među sudionicima te upoznavanje ljepota Ohrida i Ohridskog jezera.